Najčešća pitanja

Uvjeti za dobivanje EcoNet Internet priključka
Uvjet za priključenje na EcoNet Internet je optička vidljivost sa jednom od pristupnih točaka EcoNet-a.
Kako postati EcoNet korisnik?
Potrebno je kontaktirati EcoNet djelatnike putem e-maila ili telefonski te zatražiti provjeru mogućnosti spajanja. Ukoliko je spajanje moguće u najkraćem mogućem roku Vas spajamo na Internet.
Što je potrebno za korištenje EcoNet Internet veze?
Za korištenje EcoNet Internet veze potrebno Vam je računalo sa mrežnim priključkom, modem koji dobivate na korištenje za vrijeme trajanja korištenja usluge, dostupnost usluge na željenoj lokaciji.
Dobivam li modem u najam ili vlasništvo?
Korisnik za vrijeme korištenje EcoNet usluge pristupa internetu uređaj dobiva u najam, te prekidom korištenja usluge isti je dužan vratiti EcoNet Telekomu, u suprotnom će se isti naplatiti prema važećem cjeniku.
Mogu li ja koristiti svoj modem za pristup EcoNet internetu?
Ne, pristup EcoNet mreži i internetu moguć je isključivo modemom kojeg dobivate besplatno na korištenje tijekom cijelog vremena korištenja EcoNet Internet usluge.
Mogu li se mobitelom bežično spajat na modem?
Ne, modem koristimo isključivo za spajanje korisnika do EcoNet pristupne točke te se na isti nije moguće bežično spojiti. Ukoliko se želite spajati mobitelima i ostalim uređajima bez žice potrebno je postaviti bežični ruter i kablom ga povezati na modem. Isti je moguće kupiti direktno kod EcoNet-a ili u bilo kojoj trgovini računalnim priborom. Bežični ruter kupljen od strane EcoNet-a dolazi u potpunosti podešen, dok se podešavanje od strane EcoNeta naplaćuje po važećem cjeniku.
A mogu ja to sve probati?
Naravno, ukoliko niste zadovoljni samom uslugom potrebno je da pismeno ili e-mailom pošaljete zahtjev za prekid korištenja usluge i ne plaćate ništa. Nakon primitka zahtjeva kontaktirat će Vas netko od djelatnika EcoNet Telekoma te će u skladu sa mogućnostima unutar nekoliko dana bez naknade demontirati postavljenu opremu koju ste dobili u najam.
Moram li platiti instalaciju priključka?
Budući da Vas ne vežemo ugovorima, te Vam nudimo najpovoljniju cijenu mjesečnog korištenja Internet usluga, potrebno je platiti naknadu za montažu i priključenje na EcoNet Internet. Cijena montaže i priključenja novog korisnika je 430kn. Ukoliko se selite, a na novoj lokaciji je dostupna usluga EcoNet-a potrudit ćemo se da trošak preseljenja na novu lokaciju ne osjetite, te nas povodom toga kontaktirate kako bismo preseljenju mogli individualno pristupiti.
Nismo odgovorili na Vaše pitanje?
Molimo Vas da nam se obratite putem kontakt obrasca ili nazovete na broj dežurnog mobitela.